Vad kan man göra i Sollentuna?

Har du någonsin besökt Sollentuna?Om inte kanske det är dags nu? Sollentuna kan av turister och utsocknes blandas ihop med orten Sollefteå, som ligger i Västernorrlands län, men Sollentuna ligger i norra delen av Stockholms län, Stockholm. Här ligger en av de få svenska av Michelin stjärnbeströdda gourmetrestaurangerna såsom Edsberga krog som serverar svensk husmanskost. Till Sollentuna räknas Helenelund, Häggvik, Norrviken, Rotebro och Edsberga.

Det kan du göra i Sollentuna

Det är på landsbygden utanför Sollentuna som de flesta sevärdheter finns att besöka, såsom Edsbacka Slott, ett tidigare säteri (hästuppfödning), man kan besöka Edsängens gravfält, en plats ända sedan vikingatiden där ett slag en gång hölls och där man begravt vikingarna som föll i striderna. Så många som 126 gravar finns här att bese Edsvikens konsthall med olika kulturella konstverk och utställningar. Vill man hellre vandra utomhus så finns det mycket natur att njuta av; såsom naturreservatet Järvafältet, ett grönområde som inte helt oväntat beboddes av vikingar en gång i tiden. Här återfinns slaget vid Brunkeberg, i form av en mönstring av soldater inför slaget 1471. Men modernare besökare vill kanske hellre spela golf i Ulriksdals golfbana.

Här finns Sollentuna Centrum

För övrigt är Sollentuna mycket en sovstad och har ett mer modernt centrum med kyrka i Funkis stil och är byggt under mitten av 1970-talet och ansågs då vara ultramodernt. Här finns 120 butiker med shoppingstråk, och hotell, restauranger, caféer och Attunda tingsrätt med polisstation. Här finner du också flera företag som arbetar med ekonomi, hemtjänster, skola, förskola, bibliotek och handel av olika slag.